Roofit.Solar

Det prisbelönta solcellstaket Roofit.Solar – för de medvetna

Det prisbelönta solcellstaket Roofit.Solar som samtidigt är det “osynliga” solcellstaket, det kombinerar traditionell nordisk metalltaksdesign med avancerad solcellsteknik.

Takmoduler med integrerade solceller

Vi erbjuder en rad olika alternativ för solcellstak med bra prestanda och högsta kvalitet som passar dina behov. Välj bland olika storleks- och installationsalternativ utifrån dina krav.

Oöverträffad design

Roofit.Solar är den perfekta lösningen för dig som vill använda solenergi men inte vill ha vanliga solcellspaneler på taket. Solcellstaken från Roofit.Solar erbjuder ett prydligt och stilrent utseende och solcellerna är nästan osynliga på avstånd. Förnybar energi behöver inte ha några estetiska nackdelar. Vårt tak med helt integrerade solceller har optimerats för att höja hela takets estetiska design.

Solcellstaken från Roofit.Solar är baserade på traditionella takläggningstekniker, som kombineras med ett estetiskt tilltalande utseende samt beprövad och banbrytande solcellsteknik.

Fördelarna med plåttak

Ett plåttak är praktiskt, hållbart, lätt, brandsäkert och enkelt att underhålla under hela dess livslängd. De snygga linjerna hos ett elegant, svart plåttak ger ditt hus ett estetiskt tilltalande utseende, samtidigt som det passar in i alla omgivningar utan problem.

De helt integrerade och högeffektiva solcellerna i de svensktillverkade plåtpanelerna av SSAB-kvalitet är nästan osynliga på avstånd. Panelerna är hermetiskt sammanfogade för att bilda ett helt tak som ger ren energi till ditt hushåll i många år framöver.

Beprövad byggmetod

Plåttak har byggts framgångsrikt i över 100 år. Det traditionella systemet med dubbelfals hos plåtpanelerna från SSAB har länge setts som ett kännetecken för verklig expertis inom takläggning.

Dagens lättinstallerade moduler av solcellspaneler med klicksystem gör det nu ännu snabbare och enklare för erfarna takläggare att bygga ett plåttak.

De svensktillverkade och högkvalitativa plåtpaneler som används i taken från Roofit.Solar är ytbehandlade med den ekologiska beläggningen GreenCoat®. Vår partner Ruukki är välkänd i hela Skandinavien för sin produktion av hållbara takmaterial av hög kvalitet.

K-märkt byggnad?

Om din byggnad är K-märkt på grund av dess historiska eller arkitektoniska betydelse kan det vara omöjligt för dig att installera vanliga solcellspaneler på hustaket. Solcellstaken från Roofit.Solar godkänns däremot ofta av myndigheter, eftersom de ser ut som vanliga plåttak.

Stabilt byggda

Vi använder högkvalitativa material för att tillverka våra 2-i-1-plåttak med integrerade solceller. Resultatet är ett otroligt stabilt, hållbart, lättviktigt och stilfullt solcellstak. När modulerna installeras sammanfogas de till en enhetlig konstruktion som är 100 % vattentät och extremt tålig mot vind och snö.

Tål alla väder

Vårt solcellstak är rustat för att stå emot alla väderförhållanden, inklusive snö, is, hagel och vind. Modulerna är väderbeständiga tack vare den beprövade, traditionella installationstekniken och tätskiktet.

Plåttak är hållbara och mycket motståndskraftiga mot väder och vind. Tack vare hermetiskt sammanfogade paneler ger taket maximal motståndskraft mot vind, regn, snö och frost. Om det har installerats korrekt behöver man inte oroa sig för läckage. Solcellstak från Roofit.Solar har också beprövats för att klara hagel upp till 165,5 km/h.

Enkelt underhåll

Plåttak kräver inget särskilt underhåll. De är motståndskraftiga mot alla typer av insekts- och skadedjursangrepp och kräver ingen regelbunden professionell rengöring, förutom kraftigt regn då och då.

Vid årstidsrelaterad smuts från löv eller liknande kan taket vid behov rengöras med lite vatten från en trädgårdsslang. Tack vare den reflekterande ytan smälter snön i den första vårsolen.

2-i-1-lösning – renovering eller nytt tak

Om du renoverar eller vill ändra på taket på ditt hus kanske du vill spara in på material- och arbetskostnaderna. Ett solcellstak från Roofit.Solar ger dig takmaterial och kraftfulla solcellspaneler i ett och samma paket.

Genom att kombinera tak- och solcellspaneler i en enda produkt (2-i-1) sänks material- och arbetskostnaderna för både tillverkning och installation. Våra solcellspaneler är en byggnadsintegrerad 2-i-1-solcellslösning (BIPV) för ditt tak. De högteknologiska, monokristallina solcellerna ger enastående prestanda även under förhållanden med svagt solljus. Samtidigt ger de snygga, vertikala linjerna hos ett elegant, svart tak ditt hus ett estetiskt tilltalande utseende som lätt smälter in i omgivningen.

Kvalitet

Kvaliteten är vår högsta prioritet. Den har förbättrats genom åren tack vare expertkunskaper och yrkesskicklighet. Genom att kombinera ett traditionellt takmaterial med högkvalitativa material och banbrytande teknik har våra takmoduler med integrerade solceller blivit enormt populära i hela Europa.

Exklusiva plåttak betraktas som taksystem som varar hela livet. Om de installeras korrekt kommer de att hålla. Plåttak riskerar inte att ruttna, rosta, brista eller spricka. Rent allmänt är den förväntade livslängden för ett stabilt plåttak 50–100 år. Våra högkvalitativa plåtpaneler har en garanti på 50 år för företag.

Tillverkade i Europa.

Vi förbinder oss till högsta kvalitet och europeiska standarder under produktion och installation av våra solcellstak. Våra solcellspaneler tillverkas i Europa i enlighet med alla relevanta lagar och förordningar – och vi är fortsatt engagerade i drömmen om ett hållbart energisystem för framtiden.

Framtidssäkra

Tack vare den banbrytande solenergitekniken skyddar vårt helt integrerade solcellstak ditt hem mot väder och vind, samtidigt som det producerar hållbar energi från dag ett. Solcellspanelerna från Roofit.Solar kombinerar framtidssäker kvalitet med ett stilfullt och snyggt utseende. Det är en långsiktig investering som kommer att vara lönsam och fortsätta att imponera i många år framöver.

25 års garanti

Det är av yttersta vikt för oss att våra solcellstak håller toppkvalitet, och därför testar vi panelerna noga och regelbundet. Därmed kan vi erbjuda en effektgaranti på alla våra tak: 97,5 procent av den nominella effekten under första året och en garanti på 80 procent av produktionen efter 25 år. Dessutom erbjuder vi 10 års produktgaranti på takpanelerna. Om produkten inte fungerar korrekt under garantiperioden kommer vi antingen att reparera eller byta ut den, eller betala tillbaka inköpspriset.

Utformade för bostäder och kommersiella byggnader

Våra solcellsmoduler är idealiska för lutande tak (minsta lutning är 10°), men de är också lämpliga för hela fasader – oavsett om det är din bostad eller en kontorsbyggnad. Solcellstaken från Roofit.Solar är lämpliga för både bostadshus och kommersiella fastigheter.

Prisbelönt

Roofit.Solar har nominerats till Swedish Steel Prize 2019 för att ha utvecklat en innovativ takprodukt som framgångsrikt kombinerar en högeffektiv solpanel med ett estetiskt tilltalande och miljövänligt plåttak. Läs mer:

Finalist i Swedish Steel Prize 2019.pdf

Roofit.solar utnämnd till finalist i Swedish Steel Prize 2019 – SSAB

Metal solar roof – Steelprize

Dubbelfalsat solcellstak

Falsning

Märkeffekt

Teknologi

Effektivitet

Brandklassning

Prestandagaranti

Produktgaranti

Vikt

Mått (takyta som täcks)

Dubbelfals

110W / 135W / 160W

Mono PERC

150 W/m²

Klass A (högst)

25 år

10 år

11 kg, 13.5 kg, 16 kg

554 x 1640 mm (550 x 1343 mm)
554 x 1955 mm (550 x 1658 mm)
554 x 2270 mm (550 x 1973 mm)

Datablad Dubbelfals 3×8

Datablad Dubbelfals 3×10

Datablad Dubbelfals 3×12

Solcellstak med klickfunktion

Falsning

Märkeffekt

Teknologi

Effektivitet

Brandklassning

Prestandagaranti

Produktgaranti

Vikt

Mått (takyta som täcks)

Klickfunktion

155W / 235W

Mono PERC

150 W/m²

Klass A (högst)

25 år

10 år

17 kg, 25 kg

740 x 1579 mm (712 x 1377 mm)
740 x 2225 mm (712 x 2023 mm)

Datablad Klick 4×8

Datablad Klick 4×12

Betalar sig självt

Den energi som produceras av våra kraftfulla solcellsmoduler kan användas, lagras i batterier eller säljas tillbaka till elnätet. Tack vare det du sparar sänker du kostnaden på elräkningarna varje månad och med de statliga stöden kommer solcellstaket från Roofit.Solar att betala tillbaka både sig självt OCH ditt nya tak.

Lägre elkostnader

Solenergin från taket kostar mindre än elen från ditt elbolag. Ju mer egen el du producerar och använder, desto mindre behöver du köpa. Tack vare det du sparar på elräkningarna varje månad och de statliga stöden kommer solcellstaket från Roofit.Solar att betala tillbaka både sig självt OCH ditt nya tak. När dina solcellspaneler skapar mer energi än vad din bostad förbrukar kan du sälja tillbaka överskottselen till elnätet. På så sätt sparar du ännu mer pengar varje månad.

Offertförfrågan. Ditt tak är unikt. Precis som vår lösning.

Det finns ingen solcellslösning som passar för alla. Vi har ett kundanpassat förhållningssätt till varje kund och projekt. Vi hanterar alla aspekter av ditt solenergiprojekt – från försäljning till systemutformning och -konstruktion, tillstånd, inspektion och slutlig installation.
Begär en kostnadsfri offertförfrågan som inte är bindande, använd nedanstående formulär:

Eller ring Marcus – försäljning & installation i Skåne samt västkusten upp tom Göteborg Mobil: 073-6619272

Allmänt om Solceller – energitips.se

Allmänt om att Köpa Solceller – energitips.se

Scroll to Top